small_banner
curve
text

Geert Vermeulen

Wat is je functie bij Wassink & Vermeulen?

Ik ben notaris geweest in Epe van 1998 tot en met 1 juli 2015. Ik ben nu als toegevoegd notaris werkzaam bij mijn voormalige compagnon, Frank Wassink. Ik ben minder gaan werken: drie dagen in de week.
Wat deed je voordat je notaris werd?

Vanaf 1979 heb ik in het notariaat gewerkt. Eerst als assistent-klerk bij een notariskantoor in Apeldoorn. In die tijd volgde ik de rechtenstudie (notariële studierichting) in Utrecht. Vanaf 1984 heb ik als kandidaat-notaris gewerkt achtereenvolgens in Apeldoorn, op Terschelling en in Vriezenveen.

Mijn geboortejaar is 1952. Mijn schooltijd bracht ik door in Apeldoorn. Daar zat ik op het Christelijk Lyceum. Na school heb ik psychologie gestudeerd aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en de Rijksuniversiteit in Groningen. Die studie afgerond in 1977.

Wat is je werkgebied?

Ik praat het liefst met klanten over dingen die hen bezighouden. Het gaat natuurlijk om dingen die een juridisch of financieel aspect hebben, anders kom je niet bij de notaris terecht. Je weet van tevoren niet altijd waar het over gaat. Dat maakt dit vak boeiend. Het geeft mij voldoening wanneer ik klanten een helderder zicht kan geven op hun situatie, zodat zij zelf ermee aan de slag kunnen. Bij het ouder worden is mijn houding ten opzichte van de klant veranderd: van sturend naar inzichtgevend.

Qua vakkennis voel ik me thuis op het gebied van onroerend goed en de belastingen die daarmee samenhangen (overdrachtsbelasting, omzetbelasting).
Veel van mijn werk heeft te maken met mensen die ouder worden. Het adviseren bij het maken van een testament en een levenstestament. Het afwikkelen van nalatenschappen, steeds vaker in de rol van executeur.

Wat is je specialisatie?

Als notaris in een dorp als Epe – met relatief veel oudere inwoners die niet onbemiddeld zijn – krijg je te maken met vragen over het overdragen van vermogen aan de volgende generatie en de kosten die zorg met zich mee kan brengen.

Wat zijn je hobby’s?

Ik wandel graag. Op Terschelling bij voorbeeld, daar heb ik begin jaren negentig van de vorige eeuw drie jaar als kandidaat-notaris gewerkt. Of in de Oostenrijkse Alpen. Al vanaf 1988 wandel ik daar de laatste week van september van hut naar hut. Met een goede vriend, vroeger notaris in Apeldoorn.

Lezen, daar ben ik gek op. Fictie en non-fictie (economie, psychologie).

Verder ben ik een actieve badmintonner. Ik speel competitie.

E-mail:

gvermeulen@wassinkvermeulen.nl

Telefoonnummer privé:

0578-615663